01 de juny 2005

Rebuig al Tractat Constitucional

Saber dir NO

Quan som petits, ens haurien d'ensenyar a dir NO a tot allò que no ens sembla bé. Hauríem d'aprendre a confiar en el nostre criteri, i sobretot, a tenir criteri. Sigui qui sigui qui ens vol convèncer, caldria que fóssim capaços de dubtar, més encara, si es tracta de polítics que pretenen entabanar-nos.

Doncs a l'Estat Espanyol, aquest esperit crític no va aparèixer davant de la Constitució Europea. Es va votar pel conformista, ignorant i poc entussiasta. Ara que França i Holanda han votat, també per referèndum, un NO rotund a aquesta Constitució sembla que s'obrin els ulls de molta gent, que malgrat intentin atribuir el resultat a raons internes, seran incapaços d'afirmar-ho si és que més països encara tanquen la porta al tractat constitucional. De moment a Dinamarca i Luxemburg (propers països que hauran de votar per referèndum) el NO a començat a créixer en les enquestes.

NO comentaré ara les raons pel no, perquè "això no toca", però cal reflexionar sobre les diferents respostes que ha provocat un mateix text en diferents Estats. I sobretot, cal parar especial atenció a com actuaran a partir d'ara els caps d'Estat, que sense gaire pudor, desautoritzen la veu del poble, i intentaran que al major nombre de països possibles s'accepti el text per via parlamentària (classe política) enlloc d'una consulta popular directa.

Una última reflexió:

Hauria guanyay el a l'Estat Espanyol si el referèndum s'hagués celebrat avui?

1 Comentaris:

At 02 de juny, 2005 12:01, Blogger Elle diu...

Una de les raons del no que s'ha sentit en els últims dies en diversos idiomes és: el govern no ens ha donat prou informació.Aquí encara se'n pot sentir el ressó. Probablement que tot i ser la seva obligació, ni el govern sabia ben bé on ens portaria la constitució europea.

Ara l'únic que fan els nostres estimats polítics és tirar-se les culpes del fracàs de la campanya i del sí que en va sortir.És necessari?Dubto molt que així arreglin el món.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home


Powered by Blogger