10 de maig 2005

Perfil de Carles Bosch

20 anys a 30 minuts

Carles Bosch va néixer fa 52 anys a Barcelona. Encara no sap perquè va decidir estudiar periodisme, però bromeja apuntant a que ho va fer perquè no sabia tocar el saxofon, i el periodisme, com moltes d’altres, és una professió molt creativa. El seu pare li deia que amb aquest ofici no es guanyaria la vida, però tot i així va decidir, als 16 anys, ingressar a l’Escola Oficial de Periodisme de Barcelona.
Després de llicenciar-se com a periodista l’any 1975, va cursar la carrera de Dret, i va ingressar al món laboral. En un principi va treballar per la premsa escrita, a les revistes Ajo Blanco i Interviu. Amb 30 anys, i veient que la seva feina ja no el feia sentir realitzat, decideix anar-se’n a viure a Nova York amb la seva parella nord-americana i deixar d’exercir com a periodista. Dos mesos abans de marxar, es crea la Televisió de Catalunya, on li ofereixen per primer cop feina en un mitjà audiovisual. Durant un any va treballar per la televisió autonòmica des d’Estats Units, i passat aquest temps va tornar a Barcelona.
Des de fa 20 anys treballa pel programa de reportatges 30 minuts, una tasca que li ha ocupat tantes hores de la seva vida que declara: “Potser m’he dedicat massa plenament al periodisme, deixant a part -afegeix- altres aspectes com la família”. Fa poc més de deu anys, va gravar un reportatge a Cuba, sobre els emigrants que intentaven arribar a les costes d’Estats Units en balsas. El que va enregistrar seria, amb els anys, la primera part de la pel·lícula documental Balseros, que va arribar a les portes dels Oscar, amb una nominació al millor documental.
Assaborint l’èxit, afirma que li agradaria haver format una família, però en els seus viatges ha conegut moltes dones amb les que ha compartit moments de la seva vida. Finalment, se sent realitzat amb la vida professional per la qual ha s’ha sacrificat tants anys, i la seva vida s’ha convertit en un seguit de xerrades, viatges i conferències en les que demostra que el periodisme ja té el seu espai al món del cinema.


Powered by Blogger